spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.12

Ηλιούπολη Σεπτέμβρης 2012
Εικόνες που προσβάλλουν την πόλη και τους πολίτες
Εικόνες που αγνοούν την κληρονομιά και την προίκα της πόλης

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ
no1Η ανάπλαση της πλατείας ......τελείωσε εδώ. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απορούν και διαπιστώνουν:
Βιασύνη παντού, προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού. Παντελής αδιαφορία για τις επιπτώσεις στη γειτονιά .

 

 


no2ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Εννιά μήνες πέρασαν από την ανάπλαση της πλατείας που στοίχισε 2.000.000 €. Η φωτογραφία απεικονίζει τον καταρράκτη στο κέντρο της πλατείας. Τα σχόλια περιττεύουν.

Τελευταία ανανέωση ( 21.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενημερωτικό Δελτίο ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.12
logo_iliou_polisΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/9/2012, η δημοτική μας παράταξη "ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη", δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη, έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς τη Δημοτική αρχή, για ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας γενικά, αλλά και ειδικά σημαντικό αριθμό συνδημοτών μας.
1. Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή τί σχεδιάζει σχετικά με τον χώρο του πρώην "SPORTS CAFE" και εάν σκέφτεται κάποιας μορφής αξιοποίησή του με το δεδομένο ότι μέχρι τώρα στην ουσία είναι κλειστός.
Η απάντηση του κ. δημάρχου ήταν ότι σκέπτονται να λειτουργήσει ο χώρος ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και για το χειμώνα. Και μόνο η απάντηση αυτή νομίζουμε ότι "ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου", αφού ναι μεν μία πρώτη ανάγνωση είναι θετική, αλλά και στην ουσία της και με όχημα τις ανάγκες των παιδιών εργαζόμενων οικογενειών, ο χώρος προφανώς θα δοθεί σε Μ.Κ.Ο., με αδιαφανείς διαδικασίες και οικονομικά ανταλλάγματα, όπως ακριβώς και στα καλοκαιρινά Κ.Δ.Α.Π.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Δήμαρχος, μερικές χιλιάδες ευρώ και το μυστήριο της πλατείας PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.12

anexartiti_koinwnia_politwn"Τα εν οίκω, μη εν δήμω" λέει το αρχαίο ρητό, αλλά στην περίπτωση του κ. Βαλασόπουλου τίποτε δεν μένει κρυφό, ιδίως όταν οι πολιτικής χροιάς προσωπικές διενέξεις του Δημάρχου με εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης σείουν στην κυριολεξία τα τείχη του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Το περιστατικό είναι γνωστό. Και εξαιρετικά ενδεικτικό της τακτικής του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", που έχει επιλέξει ο κ. Βαλασόπουλος για να διοικεί την πόλη με αποτέλεσμα το έλλειμμα σεβασμού τόσο στα πρόσωπα των εργαζομένων του Δήμου όσο και όλων των δημοτών. Για την ιστορία θυμίζουμε πως στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης συνοδεία πέντε στενών συνεργατών του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Πίσσα, στο χώρο του γραφείου του, η οποία ξεπέρασε τα όρια της λεκτικής αντιπαράθεσης και εξελίχθηκε σε άγριο καβγά μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Η αγριότητα όμως είχε και συνέχεια, καθώς ο Δήμαρχος, την ίδια κιόλας ημέρα αποφάσισε την αποπομπή του κ. Πίσσα από τη θέση του επικαλούμενος δυσλειτουργία της Οικονομικής Διεύθυνσης.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.12

(από Σπύρο Τζόκα, μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ)

ΜΟΙΡΑΙΟΙ, ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ…….

1.    Η κινητοποίηση των Δημάρχων υπονομεύθηκε από τους ίδιους, καθώς η πλειονότητα των Δήμων έμειναν ανοιχτοί και δεν ανέστειλαν τις λειτουργίες τους. Παράδειγμα οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, της Αθήνας και της Θεσ/νίκης, παρέμειναν ο ένας ανοιχτός και ο άλλος... μισάνοιχτος, Ακόμα και τώρα  που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και μπορεί ο λαός να  θεωρήσει τους Δημάρχους συνυπεύθυνους στη φτώχια δεν αποφάσισαν να «αγωνιστούν»!
2.    95 ΔΗΜΟΙ  ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ. Η κατάρρευση των Δήμων ομολογήθηκε και από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών, όταν ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, ότι 14 Δήμοι δεν πλήρωσαν τους εργαζομένους. Σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς 95 ΔΗΜΟΙ  ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα. Από τις 15 Σεπτεμβρίου προστίθενται δεκάδες νέοι και μετά από 2 – 3 μήνες όλοι οι δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα τα οποία εξαθλιώνονται από την κυβερνητική πολιτική.

Τελευταία ανανέωση ( 20.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.12
logo_nea_poreiaΑνακοίνωση με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην Ηλιούπολη εξέδωσε η δημοτική παράταξη "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ".
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρη Μωραΐτη:
"Καθημερινά όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την εγκληματικότητα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η Ηλιούπολη είναι στις πρώτες τρεις θέσεις των προαστίων της Αθήνας με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα.
Πρώτο 9μηνο του 2012:
Στην πόλη μας διαπράχτηκαν 2 ανθρωποκτονίες, 2 βιασμοί, 870 κλοπές-διαρρήξεις, 220 κλοπές τροχοφόρων, 133 αρπαγές τσαντών, 4 ληστείες τραπεζών και 30 συλλήψεις για ναρκωτικά (πηγή: Γ.Α.Δ.Α). 
Τελευταία ανανέωση ( 20.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.09.12

foto_mpenas Σχετικά με το θέμα  του χουλιγκανισμού που έθεσε ο  επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή πρωτοβουλία» κος Γιώργος Σόφης προς το Δ.Σ, απαντώντας  του ο Δήμαρχος,  ταύτισε τον σύνδεσμο του γυμναστικού συλλόγου Ηλιούπολης «Rebel 9» με τον τοπικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού «θύρα 7».
Μετά από αυτή την τοποθέτηση του Δημάρχου υπήρξε   έντονη  διαμαρτυρία από τη μεριά μου ρωτώντας τον αν υπάρχουν στοιχεία για αυτή του την αναφορά και του πρότεινα να τεθεί θέμα  σε επόμενο Δ.Σ.   καλώντας βέβαια όλους  όσους ανέφερε ως εμπλεκόμενους φορείς.
Στο Δ.Σ. βρίσκομαι εκπροσωπώντας  τους δημότες που με ψήφισαν και όχι τον σύνδεσμο «Rebel 9» .
Tέλος προσκαλώ  τους τιμητές των πάντων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία να έρθουν εκείνοι  να ρίξουν το μπουκάλι με το νερό στο Δήμαρχο το οποίο θα τους το «φέρω εγώ».

Τελευταία ανανέωση ( 20.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Σ.Ε.Δ.Η. (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.09.12

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  7.9.12
Καταγγέλλουμε (για άλλη μια φορά) τη τραμπουκική στάση του Δημάρχου (Άρχων της Πόλης), Βασίλη Βαλασσόπουλου.
Χθες 6/9/2012, με επίθεση που έκανε σε συνάδελφο (Στέλεχος του Δήμου μας) τον οποίο και καθαίρεσε από τη θέση του διευθυντή οικονομικών γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη εντολή, αποκαλύφθηκε ότι η "επαναστατικότητα" που επέδειξε στην Απεργία που έκανε στις 29-30/8/12 της ΠΕΔΑ, μάλλον αφορούσε την πληρωμή των ημετέρων (π.χ συγκεκριμένων εργολάβων κ.λ.π) και καμία σχέση δεν είχε, με την απειλή που βρίσκεται προ των πυλών, της μη καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους του Δήμου και το μελλοντικό κλείσιμο όλων των Υπηρεσιών.

Τελευταία ανανέωση ( 14.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεάν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγ. Δημητρίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.09.12
androutsouΗ δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου με σωστή και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου έχει καταφέρει τα 2 τελευταία χρόνια της διοίκησής της, όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και  παράλληλα να αναπτύξει τις κοινωνικές δομές του δήμου προς όφελος των δημοτών. Συγκεκριμένα στον ευαίσθητο τομέα των παιδικών σταθμών ο δήμος Αγίου Δημητρίου είναι από τους λιγοστούς δήμους πανελλαδικώς ο οποίος δεν εισπράττει τροφεία, ανακουφίζοντας έτσι δεκάδες οικογένειες, που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούνε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕΟ ΤΤ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.09.12
seo_2012Θα χαρουμε πολύ να σας δούμε στο Άνοιγμα της νέας Οδηγικής χρονιάς του Τοπικού μας Τμήματος το Σάββατο 22/9/12, ώρα 11-14.00μμ στην πλατεία Ηρώων στην Ηλιούπολη!
Παιχνίδια, στιγμές από τη ζωή στη φύση και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!!!
 
Με οδηγικούς χαιρετισμούς,
Σάρρα Φλωράτου
 
ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.09.12

-                    Ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για το συνολικό  κόστος της ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας. Παράλληλα ζητήσαμε να συζητηθεί η «ατυχής» φυτοτεχνική μελέτη που εφαρμόστηκε στην Κεντρική πλατεία.

-                    Καταθέσαμε επερωτήσεις για την απαράδεκτη και πρωτοφανή εικόνα εγκατάλειψης του πράσινου σε πάρκα και νησίδες που αποτελούν εκτός των άλλων και μεγάλο κίνδυνο για την οδική ασφάλεια  πεζών και οχημάτων.

-                    Ζητήσαμε ενημέρωση για την λειτουργία των παιδικών σταθμών σε ότι αφορά  το μειωμένο προσωπικό και το ποσοστό ικανοποίησης  των αιτήσεων εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 3820 - 3838 από 5882
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB